Groene Hard- en Wandelloop afgelast

IJsclub Zoeterwoude heeft samen met de commissie Groene Hard- en Wandelloop Zoeterwoude besloten om het jaarlijkse evenement op 27 september af te lasten. Helaas, het had een extra feestelijk tintje moeten krijgen ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de ijsclub. Er was eerder al besloten om het onderdeel hardlopen te laten vervallen.

Na lang beraad is ook het wandelen geschrapt. Het voelt in deze verwarrende tijd niet verantwoord om in georganiseerd verband deelnemers over geplande routes het pad op te sturen.Volgend jaar 26 september 2021, laatste zondag van september, staat het weer op de agenda.

Inschrijven Wintertraining

Het lijkt al lang geleden dat we in maart met z’n allen op het ijs stonden, en er is sindsdien veel veranderd in de wereld. De situatie met het corona-virus verandert nog altijd continu, en heeft ook zo zijn gevolgen voor onze vereniging. Maar we kunnen wel gelukkig alvast de trainingen aanvragen. Klik hieronder op de link om het formulier te openen.

Inschrijven wintertraining

Soep-actie

SOEP-ACTIE

😃 SOEP-ACTIE 😃

In het kader van het 125-jarig jubileum van IJsclub Zoeterwoude zijn er afgelopen donderdag 125 kommetjes soep uitgedeeld aan alleenwonende ouderen in Zoeterwoude. Hiermee laat de ijsclub het sociale karakter van de club naar voren komen. Vroeger werd er tijdens ijsperiodes werk verschaft aan bijvoorbeeld schippers die op dat moment geen werk hadden. Door bijvoorbeeld in de koek  & zopie tent te gaan staan, konden zij zo toch iets verdienen. Met de soep-actie wordt deze sociale kant van de ijsclub weer benadrukt.

Helaas konden verschillende jubileumactiviteiten dit jaar niet doorgaan, vandaar dat de soep-actie is bedacht. De soep is gemaakt door Cafe De Meester en werd rondgebracht door vrijwilligers van de Zonnebloem en de KBO.

In het tasje zat een heerlijke linzensoep en een broodje. Ook zat er een zakje zonnebloemzaadjes bij, verzorgd door  bloemzaadbedankjes.nl.

De ouderen waren er erg blij mee en hebben genoten van het soepje.  Het was een zeer geslaagde actie!

Met dank aan:
*Cafe De Meester - www.demeesterzoeterwoude.nl