infoboekje

Infoboekje

Groene Hard- en Wandelloop 2019

De Groene Wandelloop Zoeterwoude: Hoewel de weersvoorspellingen niet ideaal waren, vertrokken de eerste die-hard wandelaars al kort na 8 uur vanaf Veld 11. Iedereen kon zijn of haar favoriete afstand kiezen. De inschrijvers aan de kortste afstand van 7,5 kilometer, de naar-huis-wandelroute, konden in een busje stappen, die hen naar het vertrekpunt bracht. De andere wandelroutes waren 10, 15 en 20 km. Ook kon men zich aanmelden voor het Zoeterwouds Ommetje, waarbij men o.a. na afloop een heerlijke lunch op Veld 11 kreeg aangeboden. In totaal vertrokken er 103 wandelaars.

De Groene Hardloop Zoeterwoude: De jongste jeugd stond om 10.30 uur klaar voor de start en liepen de afstand van 1,4 km, aangemoedigd door het publiek op het veld en langs de route. Daarna werden de meisjes, jongens, dames en heren weggeklapt, die over de afstanden 6,5 en 11 km hebben gestreden om de prijzen. Er werden bekers en medailles aan de winnaars bij de jeugd en aan de winnaars dames en heren weer prachtige kaas-en zuivelprijzen uitgereikt. Over alle afstanden zijn er 137 hardlopers gestart.

Door de storm en regen was de opkomst voor de Zoeterwoudse Groene Hard- en Wandelloop wel wat minder dan de voorgaande jaren, maar er kan toch met tevredenheid worden teruggeblikt op een geslaagde sportieve 12e editie.

Zie voor de uitslag bovenaan bij kopje Groene Hard en Wandelloop.