In memoriam Cor Janmaat

COR JANMAAT

Erevoorzitter IJsclub Zoeterwoude

foto cor janmaat

Op 5 juli jl. is onze erevoorzitter, Cor Janmaat, overleden.

Cor is enkele jaren bestuurslid en 15 jaar voorzitter geweest van IJsclub Zoeterwoude in de periode 1977- 1995.

In die 15 jaar heeft hij heel veel winters meegemaakt dat er op de Noord Aa wedstrijden konden worden geschaatst. Dan was Cor helemaal in zijn element. Als het drie dagen vroor stapte Cor naar zijn baas. Die begreep het al. “Jij wilt zeker een paar dagen vrij Cor”?

Meestal nam Cor een week vrij, maar vaak ook langer. Dan gingen wij gezamenlijk naar de Noord Aa om stijgerpijpen door het nog dunne ijs te beuken. Deze staken dan één meter boven het ijs uit, waar later de lichtmasten dan op werden gezet.

Wedstrijden organiseren voor de schooljeugd op de Miening, korte baan wedstrijden voor de oudere jeugd en senioren op de Zuidbuurtsevaart bij de Geerbrug.

Maar het mooist vond Cor het om wedstrijden te organiseren op de Noord Aa. Daar genoot hij zichtbaar van. Na 1995 zijn er niet heel veel winters meer geweest waarbij er op de Noord Aa wedstrijden konden worden gereden.

In 1995 legde Cor zijn voorzittershamer neer en werd hij, door bestuur en leden van de ijsclub, terecht benoemd tot erevoorzitter. Alle jaren was Cor aanwezig op de jaarvergaderingen van de IJsclub Zoeterwoude.

We zullen Cor in dankbaarheid blijven herinneren voor zijn inzet, enthousiasme en betrokkenheid voor onze vereniging.

Zoeterwoude, 11 juli 2018

Martien van der Geest