IJsclub Zoeterwoude
Dorpsfeest

De eerste hamburger is gebakken op het Dorpsfeest.

Kom ze ook proeven in de tent van de ijsclub!!

162da6fe 477d 48fb ae06 617d5ff94679   b13b8d0f 365f 41fe ad78 da6d4a0b7cc9

Skeelerbaan

poster skeelerbaan 1

Lintje Jan Matze

Jan Matze is op 26 april jl. benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn betrokkenheid bij de ijsclub en andere maatschappelijke organisaties.

Jan, van harte gefeliciteerd.

jan2

Opening skeelerbaan

img 3215

IJsclub Zoeterwoude is nu het hele jaar actief met nieuwe skeelerbaan

ZOETERWOUDE, 12 mei 2019

Er was een tijd dat IJsclub Zoeterwoude ontwaakte als het een aantal nachten stevig gevroren had. Nu is dat anders. De aanleg van een skeelerbaan betekent dat de club twaalf maanden per jaar actief is. Drie prominente leden van de club – tevens drie verschillende ijsclubgeneraties – hebben afgelopen zaterdag de skeelerbaan officieel opengesteld.
Riet van Diemen-de Jong was meervoudig Nederlands kampioene schoonrijden, Judith Straathof heeft meerdere nationale afstandstitels op haar naam staan. Tiener Olin Verhoog geldt nu als een sterke troef van de ijsclub. Een rijtuig met daarin Riet van Diemen, voorgetrokken door Straathof en Verhoog en begeleid door jeugdige skeeleraars, reed door een ereboog. Vervolgens werd het bord met de tekst ’IJsbaan-skeelerbaan Veld 11’ onthuld.
Sportwethouder Ruud Bouter memoreerde enkele sportieve hoogtepunten van Zoeterwoudse schaatsenrijders als Peter van der Velde, Jeroen Straathof, Judith Straathof en Kjeld Nuis. Maar ook dat de ijsclub in 1895 is opgericht uit een oogpunt van werkverschaffing. Schippers en landarbeiders die door de vorst niet konden werken, kregen de kans om als baanveger een paar centen bij te verdienen. „De ijsclub had destijds vooral een sociale functie. Nu mag de ijsclub trots zijn op deze waardevolle extra sportvoorziening”, aldus de wethouder.
Droogtrainingen
Frank Captein toonde zich een zeer trotse ijsclubvoorzitter. „We zijn nu het hele jaar door actief. Droogtrainingen in de zomer, volop skeeleren en in de winter op natuurijs.”
Wil van Leeuwen vormde samen met Maria de Bont, Henk Batelaan en Thijs van Meurs de werkgroep skeelerbaan. Van Leeuwen: „Het ging niet zonder slag of stoot. Er waren best bedenkingen. Tachtig procent van de leden gaf ons groen licht. We hebben flink geïnvesteerd. Dankzij steun van sponsors, eigen ’spaargeld’, de opbrengst van het ophalen van oud papier en een lening hebben we de baan kunnen aanleggen.”
Skeelers
Met een bijdrage uit het gemeentelijke sportstimuleringsfonds heeft de ijsclub skeelers aangekocht die worden verhuurd aan mensen die incidenteel eens willen rijden.
Vier avonden in de week zijn er trainingen. Op woensdag van 14.00-16.00 uur is het vrij skeeleren. De entree is 2 euro voor leden van de ijsclub, niet-leden betalen 2.50 euro.
Op 16 juni zijn er regiowedstrijden, voor 7 juli staan de kampioenschappen van Zuid-Holland op het programma.

Bron: Gerard van der Hoeven

Informatieboekje inline skaten

Onder deze link vind je het informatieboekje voor het inine skaten.

Veel plezier op onze nieuwe baan!!

<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2