Schaatswedstrijd

Op zaterdag 2 december vonden er wedstrijden plaats in de ijshal Leiden. Vroeg in de ochtend (het begint om 6.45 uur) reden de kinderen zich warm om een goede tijd neer te zetten. Deze ochtend zijn er vele mooie ritten gereden en zijn er ook nog eens 24 persoonlijke records geklokt!!

Stil en donker is het op weg naar de ijshal. Als je de ijshal binnen stapt sta je ineens midden in de gezellige winterse wereld met schaatsende kinderen, aanmoedigende ouders en enthousiaste schaatsvrijwilligers die zorgen dat de baan klaar is voor de wedstrijd, startlijsten maken, tijden klokken, jureren, bandjes uitdelen, starten enz.

Fijn dat jullie er allemaal zijn op zo een vroege zaterdagochtend en dat we met elkaar genieten van die prachtige schaatssport!
Om half negen stap je vanuit de schaatshal de ontwakende stad weer in, fris wakker en voldaan met nog een dag voor de boeg!

img 1786img 1790img 1797

 
IJsbaan Leiden

20171111 100202

 
RED IJSSPORT LEIDEN

Wellicht hebben jullie het via de sociale media al vernomen maar de bouw van de nieuwe ijshal staat sinds begin december 2016 op losse schroeven.
Dit is geen goede ontwikkeling voor de schaatssport in onze regio!

De actie Red IJssport Leiden onder de hashtag #RedIJssportLeiden op de social media is gestart!


Teken allen de petitie RedIJssportLeiden op: https://redijssportleiden.petities.nl !!


Het is 1 minuut voor 12.......
De plannen voor het nieuwe ijs komen in de ijskast als we nu niets doen!!
 
Wat is er aan de hand?
Enkele jaren geleden is er voor renovatie van de IJshal Leiden 4 miljoen euro gereserveerd. Destijds is afgesproken dit geld niet meer in een oude hal te steken omdat deze sterk verouderd is en er geen langdurig contract voor de huur van de hal kon worden overeengekomen met de huidige eigenaar. Dit geld is door de gemeente Leiden toegezegd als startbudget voor de bouw van een nieuwe ijsbaan langs de Vliet.
Nu is het zo dat de gemeente Leiden onlangs een forse financiële tegenvaller heeft gekregen bij de renovatie van de Lakenhal en de begroting van een nieuw te bouwen sporthal als vervanging van de Vijf Meihal.

B&W van de gemeente Leiden hebben meegedeeld dat de plannen voor de nieuwe schaatshal van tafel gaan en dat de toegezegde vier miljoen euro wordt gestoken in de Vijf Meihal en een nieuw zwembad. Klik voor de brief van het college aan de gemeenteraad en krantenartikel 1 en 2.

Op de commissie vergadering van 15-12-2016 waren enorm veel schaatsers aanwezig. Niet iedereen kon naar binnen.
Ook van onze ijsclub waren er veel schaatsers, heel fijn!!

Voor wie het wil is op https://leiden.notubiz.nl het live verslag van de vergadering te vinden onder 15-12 raadscommissie onderwijs en samenleving/klik daarna op sport

 
Vrijwilligers gezocht
handenVele handen maken licht werk!
Wij zijn allemaal druk en hebben onze handen vol met allerlei zaken. Toch vragen wij een paar uurtjes van uw kostbare tijd.
Voor onze ijsclub zijn wij op zoek naar vrijwilligers die:
 
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 2