Maarten van der Salm

Maarten van der Salm heeft weer een prima prestatie behaald, een podiumplek, derde plaats bij de marathonwedstrijd in Tilburg op zaterdagavond 17 febr. jl.
Hij was met nog een rijder uit het peleton ontsnapt. Met nog 22 ronden te gaan moest deze rijder Maarten laten gaan. "Dit hou ik niet vol alleen" dacht hij, maar gelukkig kreeg hij hulp van nog twee rijders en zodoende konden ze voor het peleton blijven. In de eindsprint eindigde hij op de derde plaats.
Maarten, gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Tinus

foto maarten vd salm

 
Sportverkiezingen Zoeterwoude

Afgelopen vrijdag, 26 januari, werden onder grote publieke belangstelling in zalen De Meester de sportprijzen uitgereikt over het jaar 2017. Bijzonder om te zien hoe de diverse takken van sport in Zoeterwoude beoefend worden. Daarnaast natuurlijk ook bijzonder, dat er zoveel talent is, groot en klein. De vader van Kjeld Nuis, Roland, kwam vertellen wat de sportprestatie, die hun zoon levert, inhoudt voor de ouders en welke spanning dat met zich mee brengt. Mooi om zulke verhalen te horen.

Van de ijsclub Zoeterwoude was onze Nely van de “koek en zopie” een van de genomineerde voor sportvrijwilliger van het jaar. Zij runt al 25 jaar de “koek en zopie” en gaat daar eerdaags een punt achter zetten. Uit handen van Mathieu Paardekooper kreeg Nely een prachtig mooi beeldje uitgereikt en mag zij de titel dragen "sportvrijwilliger van het jaar 2017". Daarnaast werd de ijsclub uitgeroepen tot vereniging van het jaar, super mooi natuurlijk. Zoveel vrijwilligers, die iedere keer weer hun handen uit de mouwen steken voor de ijsclub en daarvoor nam de voorzitter de bloemen en het bordje met “sportvereniging 2017” in ontvangst. Een zeer geslaagde avond waar de diverse sporten, sporters en vrijwilligers mooi in de spotlights werden gezet.

frank4 nely4

 

 

 
Clubkampioenschap 4 maart 2018

Beste schaatsers,
 
Het clubkampioenschap zal plaatvinden op zondag 4 maart van 7.00-9.30 uur op de Uithof.
De afstanden die verreden worden zijn:
Welpen en pupillen (op uitnodiging)         100-500m
Junior C/B Dames en Heren                     500-1000m
(Neo) Senior en Masters Dames               500-1000m
(Neo) Senior en Masters Heren                500-1500m
 
Je kunt je inschrijven tot 25 februari via onderstaande link:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJ3lYOIPGOdnFDn8V01DMO8J-b1bwsgjQcLctyln8qinIVcA/viewform?usp=sf_link
 
Alvast heel veel succes
 
Groet
Maria de Bont
TC IJsclub Zoeterwoude

 
Foto's Jan van der Geest cross

De foto's van de Jan van der Geest cross staan in het fotoalbum. Leuk om naar te kijken.

 
Jan van der Geest cross

Ook dit jaar stond de Jan van der Geest Cross weer gepland op de eerste zondag na Sinterklaas.
In  de voorbereidingen waarin de vergunning werd aangevraagd, is de sponsorwerving, parcours en dergelijke in ons kleine groepje doorgesproken, keken we uit naar 10 december 2017.
Met angstige ogen werd de weersverwachting in de gaten gehouden, regen, kou en ook sneeuw werd ons voorgehouden. Wat zou dat voor invloed hebben op de deelnemers?
Na het succes van het vorig jaar hoopten we weer op een grote toeloop jeugd en senioren, maar hoe zou het weer van invloed zijn op inschrijvingen?
Nadat er op zaterdag een parcours werd uitgezet, Peter van Leeuwen had een week eerder al met houtsnippers een prachtig „lint” uitgezet, hulde Peter hiervoor, gingen we naar huis met de buienradar voor ogen.
Vanaf 11.00 uur ongeveer zou de sneeuw komen.!

Zouden onze jonge renners, jongens en meisjes zich laten weerhouden?
Zondag de 10e, niet te veel wind, wel koud maar dat hoort in december en nóg geen regen en nóg geen sneeuw konden we 18 jeugdige inschrijvers verwelkomen!!
De jury, Wim en Hidde Klein namen plaats. Er werd volop ingereden en het parcours werd verkend.
De speaker, Tom van der Meer, dirigeerde de jeugdige renners om 10.45 uur naar de start. Teun van der Loo verrichtte het startschot  en weg waren zijn voor 15 minuten volle bak!  
Dit werd met verve gedaan op het loodzware parcours, dat rond Veld 11 ging en over het handbalveld, waar we gebruik van mochten maken waarvoor dank!
Jongens en meisjes ploegden zich door de bagger en glibberige sporen rond Veld 11 en uiteindelijk wist bij de jongens Jelle Verhagen   alls eerste de finish te passeren met als goede tweede Thamas Warmerdam terwijl Stijn Grimbergen op de derde plaats beslag legde.
Bij de meisjes was het Fien van Doorn. Zij zegevierde voor Femke Verhagen, de derde plaats was voor Eva Grimbergen.
Om 11.00 uur gingen 27 senioren van start waarvan 5  dames. Hiervoor werd het startschop gegeven door Winy van der Geest senior, en terwijl de eerste sneeuwvlokken langzaam naar beneden dwarrelden werd er flink geknokt voor een goede positie.
Mike Strien, een nieuwkomer in Zoeterwoude en door buurman Hans van der Berg uitgenodigd om mee te doen vloog uit de startblokken en nam vlot een grote voorsprong.
En terwijl Jos van Teylingen uit de cours werd „ gedirigeerd” , hij moest zich melden om te gaan strooien om de gladheid tegen te gaan, ging de rest door.
Behalve Ton Berg die na 30 meter „klaar was” omdat zijn ketting de barre omstandigheden niet aankon en Theo van Leeuwen die een lekke band kreeg.
De senioren reden een grotere ronde die om het trainingsveld van buur SJZ en om het clubhuis van buur Handbal ging, techniek en uithoudingsvermogen werden op de proef gesteld op het glibberige en bochtige parcours.
Zoals gebruikelijk werd er 30 minuten strijd geleverd plus 1 ronde na de doorkomst van de koploper.
Voor die het niet weten, als de koploper 30 minuten heeft gereden en dan de finish passeert klinkt de bel voor de laatste ronde.
Uiteindelijk bleef Mike buiten schot van de achterblijvers en wist de Jan van der Geest Cross zo voor de eerste keer te winnen, terwijl Hans van der Berg spijt kreeg van de uitnogiging van buurman Mike omdat  dit hem de tweede plaats kostte.
Die werd nu in beslag genomen door Sam Versteegen.

Bij de dames ging Henriette Grimbergen als eerste over de finish en Ilse Hoogeveen bleef Loes van Maarseveen voor.
Inmiddels was het buiten een witte wereld geworden en terwijl de gratis verloting plaatsvond ging de jury aan de slag om de genoemde uitslag op papier te zetten werden de winnaars gehuldigd met bekers en premies.
Ik denk dat we kunnen terugkijken op een weer geslaagde uitvoering en met zoveel jeugd ziet de toekomst er ook goed uit. De senioren kunnen zeker jeugdige concurentie gebruiken dus doortrainen en volgende editie weer present zijn.
Rest mij om Paul Zwanenburg te bedanken die weer ruim bikes ter beschikking heeft gesteld en ook alle medewerkers die ervoor gezorgd hebben dat het weer geslaagd was.
Voorzitter Cees Janmaat, Winy van der Geest, Kees Berg, Fernand Warmerdam, Peter van Leeuwen en verder alle sponsors en de mensen die met hun hulp, koffie, medailles uitreiken, controle bij het water voor de jeugd, jury,  maakten dat het weer prima en veilig liep en een ieder die ik ben vergeten.

André van Leeuwen


17-4 17-1 17-2
17-3 17-5

17-6

17-7 17-8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Schaatswedstrijd

Op zaterdag 2 december vonden er wedstrijden plaats in de ijshal Leiden. Vroeg in de ochtend (het begint om 6.45 uur) reden de kinderen zich warm om een goede tijd neer te zetten. Deze ochtend zijn er vele mooie ritten gereden en zijn er ook nog eens 24 persoonlijke records geklokt!!

Stil en donker is het op weg naar de ijshal. Als je de ijshal binnen stapt sta je ineens midden in de gezellige winterse wereld met schaatsende kinderen, aanmoedigende ouders en enthousiaste schaatsvrijwilligers die zorgen dat de baan klaar is voor de wedstrijd, startlijsten maken, tijden klokken, jureren, bandjes uitdelen, starten enz.

Fijn dat jullie er allemaal zijn op zo een vroege zaterdagochtend en dat we met elkaar genieten van die prachtige schaatssport!
Om half negen stap je vanuit de schaatshal de ontwakende stad weer in, fris wakker en voldaan met nog een dag voor de boeg!

img 1786img 1790img 1797

 
IJsbaan Leiden

20171111 100202

 
RED IJSSPORT LEIDEN

Wellicht hebben jullie het via de sociale media al vernomen maar de bouw van de nieuwe ijshal staat sinds begin december 2016 op losse schroeven.
Dit is geen goede ontwikkeling voor de schaatssport in onze regio!

De actie Red IJssport Leiden onder de hashtag #RedIJssportLeiden op de social media is gestart!


Teken allen de petitie RedIJssportLeiden op: https://redijssportleiden.petities.nl !!


Het is 1 minuut voor 12.......
De plannen voor het nieuwe ijs komen in de ijskast als we nu niets doen!!
 
Wat is er aan de hand?
Enkele jaren geleden is er voor renovatie van de IJshal Leiden 4 miljoen euro gereserveerd. Destijds is afgesproken dit geld niet meer in een oude hal te steken omdat deze sterk verouderd is en er geen langdurig contract voor de huur van de hal kon worden overeengekomen met de huidige eigenaar. Dit geld is door de gemeente Leiden toegezegd als startbudget voor de bouw van een nieuwe ijsbaan langs de Vliet.
Nu is het zo dat de gemeente Leiden onlangs een forse financiële tegenvaller heeft gekregen bij de renovatie van de Lakenhal en de begroting van een nieuw te bouwen sporthal als vervanging van de Vijf Meihal.

B&W van de gemeente Leiden hebben meegedeeld dat de plannen voor de nieuwe schaatshal van tafel gaan en dat de toegezegde vier miljoen euro wordt gestoken in de Vijf Meihal en een nieuw zwembad. Klik voor de brief van het college aan de gemeenteraad en krantenartikel 1 en 2.

Op de commissie vergadering van 15-12-2016 waren enorm veel schaatsers aanwezig. Niet iedereen kon naar binnen.
Ook van onze ijsclub waren er veel schaatsers, heel fijn!!

Voor wie het wil is op https://leiden.notubiz.nl het live verslag van de vergadering te vinden onder 15-12 raadscommissie onderwijs en samenleving/klik daarna op sport

 
Vrijwilligers gezocht
handenVele handen maken licht werk!
Wij zijn allemaal druk en hebben onze handen vol met allerlei zaken. Toch vragen wij een paar uurtjes van uw kostbare tijd.
Voor onze ijsclub zijn wij op zoek naar vrijwilligers die:
 
Lees meer...