Gratis twee proeflessen

prfles

Heb je zin om twee gratis proeflessen te volgen?

Klik op de flyer voor meer informatie.

 

 

 

 
Uitslagen Groene Hardloop 30 september 2018

ghl-2017De uitslagen van de groene Hardloop 2018 staan nu online.

Klik hier voor de uitslagen

De foto's staan vanaf nu ook online

Klik hier voor de foto's

 

Gevonden: Op het wandelparcours is een schakelarmband gevonden. Ben jij een armband verloren dan graag even reageren via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Lees meer...
 
In memoriam Cor Janmaat

In Memoriam

COR JANMAAT

Erevoorzitter IJsclub Zoeterwoude

foto cor janmaat

Op 5 juli jl. is onze erevoorzitter, Cor Janmaat, overleden.

Cor is enkele jaren bestuurslid en 15 jaar voorzitter geweest van IJsclub Zoeterwoude in de periode 1977- 1995.

In die 15 jaar heeft hij heel veel winters meegemaakt dat er op de Noord Aa wedstrijden konden worden geschaatst. Dan was Cor helemaal in zijn element. Als het drie dagen vroor stapte Cor naar zijn baas. Die begreep het al. “Jij wilt zeker een paar dagen vrij Cor”?

Meestal nam Cor een week vrij, maar vaak ook langer. Dan gingen wij gezamenlijk naar de Noord Aa om stijgerpijpen door het nog dunne ijs te beuken. Deze staken dan één meter boven het ijs uit, waar later de lichtmasten dan op werden gezet.

Wedstrijden organiseren voor de schooljeugd op de Miening, korte baan wedstrijden voor de oudere jeugd en senioren op de Zuidbuurtsevaart bij de Geerbrug.

Maar het mooist vond Cor het om wedstrijden te organiseren op de Noord Aa. Daar genoot hij zichtbaar van. Na 1995 zijn er niet heel veel winters meer geweest waarbij er op de Noord Aa wedstrijden konden worden gereden.

In 1995 legde Cor zijn voorzittershamer neer en werd hij, door bestuur en leden van de ijsclub, terecht benoemd tot erevoorzitter. Alle jaren was Cor aanwezig op de jaarvergaderingen van de IJsclub Zoeterwoude.

We zullen Cor in dankbaarheid blijven herinneren voor zijn inzet, enthousiasme en betrokkenheid voor onze vereniging.

Zoeterwoude, 11 juli 2018

Martien van der Geest

 

 

 

 

 

 

 

 
Verslag extra algemene ledenvergadering 14-06-2018.

skeelerbaanOp donderdag 14-06-2018 werd de extra Algemene ledenvergadering gehouden in het clubgebouw op Veld 11 waarin gestemd zou gaan worden over het beleidsplan en de skeelerbaan. Het clubgebouw stroomde vol rond de klok van 20.00 uur. Nadat iedereen een stembiljet had gekregen en een plekje had gevonden, opende Frank de vergadering en heette iedereen welkom.

Lees meer...
 
333m baan Leiden

De ijssport is gered, met dank aan de gemeente Leiden. Daar zijn wij, schaatsliefhebbers uit Zoeterwoude en de regio dolblij mee. Maar.. wij doen er alles aan om van de 250 meter buitenbaan voor het langebaan-schaatsen, een 333 meter baan te maken. Want voor de hele ijssport in de Leidse regio geldt: langer is beter. Helpt u ons? Meer informatie treft u aan in de flyer

 
Afsluiting 2017-2018
In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 april 2018, vonden de afsluitingsfeestjes plaats van de ijsclub.
Op zaterdagavond waren de oudere jeugdleden en vrijwilligers uitgenodigd van de club. En op zondagmorgen de jongste jeugd.
Een belangrijk onderdeel van de afsluitingen zijn het uitreiken van de prijzen! Menig onderlinge strijd is gereden en gestreden. Nu waren de resultaten bekend en werden er mooie prijzen uitgereikt.
De persoonlijk record prijs in Leiden is gewonnen door Lisa Vreeburg.
Met de P3 prijs zijn dit jaar twee schaatsers op de eerste plaats geëindigd. Verschillende hertellingen zijn verricht en het resultaat bleef hetzelfde. Hulde voor Jari de Vries en Yun de Kruijff.
De Clubkampioenen van dit seizoen zijn geworden; Maarten van der Salm en Olin Verhoog. Gefeliciteerd!
maarten en olin 
Dit jaar is er voor het eerst de Talent-Bokaal uitgereikt.
Olin Verhoog mocht hem als eerste ontvangen. Van harte gefeliciteerd!!
Zij heeft zich het afgelopen jaar voor veel Nederlandse kampioenschappen weten te plaatsen, zowel voor het skeeleren als het schaatsen. Het hele jaar is Olin met haar sporten bezig en ze gaat ervoor. Een aantal belangrijke wedstrijden vermelden we:
- met skeeleren mocht ze meedoen met de NK baan met de volgende resultaten;
- afvalkoers 6e - Puntenkoers 7e – 500m 13e – 1000m 9e – 300m 14e
- op de NK weg werd ze 11e bij de Puntenkoers en 19e bij de One lap.
- bij het langebaan schaatsen werd ze 19e bij de NK Supersprint
en bij de NK Marathon werd Olin 13e.
 
Op zondag was het prachtig weer en konden de jongste jeugdschaatsers zich uitstekend vermaken met spellen op het veld. Natuurlijk kon het afsluitende bingospel in de serre gespeeld worden en mocht ieder zelf een prijs uitzoeken. Buiten werden de schaatsers geroemd om hun prestaties onder toeziend oog van vele ouders en belangstellenden.
Grote Dank aan alle trainers en begeleiders van onze schaatsers!!Zij werden in de bloemetjes gezet.
 
De foto’s van de prijsuitreikingen en afsluitfeesten zijn te zien in het fotoalbum 2017-2018.
 
 

 
Sponsorgeld

Beste schaatsers,
 
Willen degene die het geld van sponsortocht nog niet ingeleverd hebben, het bedrag op de bankrekening van ijsclub Zoeterwoude storten?
NL 31RABO0375332170 tnv sponsortocht 333meterbaan Leiden
Of het afgeven of in de brievenbus stoppen bij Teun vd Loo, Miening 22, Zoeterwoude.
 
Alvast dank
Teun vd Loo

 
Sponsortocht ijshal Leiden

Iedereen natuurlijk enorm bedankt voor zijn inzet deze avond!Op woensdag 28 februari werd de sponsortocht verreden door de jeugd van Zoeterwoude, IJVL, Stompwijk en Alkemade voor de nieuwe ijshal Leiden. De 250 meter gaat er komen maar wij zien natuurlijk graag een 333 meter baan verschijnen. Diverse acties zijn en worden op touw gezet om dit te gaan realiseren.  De jeugd van Zoeterwoude was fanatiek bezig geweest bij familie, buren, vrienden en kennissen om hen te sponsoren voor deze nieuwe baan. Vol energie begonnen de kinderen aan hun rondjes. Het was geweldig om te zien hoe fanatiek iedereen was. Een parcoursje moest er worden afgelegd om zo snel mogelijk weer een rondje te rijden zodat er weer  een streepje kon worden gezet op hun kaart. Na een uurtje intensief rijden door iedereen konden ze genieten van een lekkere versnapering en wat te drinken verzorgd door  de  “koek en zopie” van Zoeterwoude en Alkemade.

 

 
Clubkampioenschappen 2018

Op zondagmorgen 4 maart 2018 werden op de Uithof in Den Haag de Clubkampioenschappen gereden. Om 7 uur reden de schaatsers zich warm, zaten de juryleden klaar achter de knoppen, stonden de starter met hulpstarters klaar op het ijs en stonden de coaches klaar voor de mentale ondersteuning. Ondanks het vroege zondagochtend uur waren er supporters aanwezig en werden de schaatsers aangemoedigd. Gelukkig was de ijzige oostenwind, die de afgelopen dagen had gewaaid, gaan liggen. Fanatiek en sportief werd er gestreden voor de beste tijd en vele persoonlijke records werden er gereden. Na het berekenen van alle uitslagen kunnen we de nieuwe clubkampioenen feliciteren met hun behaalde succes!!

Bij de dames is Olin Verhoog Clubkampioen geworden en bij de heren is dat Maarten van der Salm.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

In het afsluitweekend van 14 en 15 april worden de prijzen uitgereikt.

Junioren en senioren op zaterdag 14 april om 20.00 uur in het clubgebouw op Veld 11.

Mini-welpen en pupillen op zondag 15 april om 10.30 uur op Veld 11.

 

Blok deze data alvast in de agenda!! De uitnodiging volgt.


 
Vrijwilligers gezocht
handenVele handen maken licht werk!
Wij zijn allemaal druk en hebben onze handen vol met allerlei zaken. Toch vragen wij een paar uurtjes van uw kostbare tijd.
Voor onze ijsclub zijn wij op zoek naar vrijwilligers die:
 
Lees meer...