Sponsorgeld

Beste schaatsers,
 
Willen degene die het geld van sponsortocht nog niet ingeleverd hebben, het bedrag op de bankrekening van ijsclub Zoeterwoude storten?
NL 31RABO0375332170 tnv sponsortocht 333meterbaan Leiden
Of het afgeven of in de brievenbus stoppen bij Teun vd Loo, Miening 22, Zoeterwoude.
 
Alvast dank
Teun vd Loo

 
Sponsortocht ijshal Leiden

Iedereen natuurlijk enorm bedankt voor zijn inzet deze avond!Op woensdag 28 februari werd de sponsortocht verreden door de jeugd van Zoeterwoude, IJVL, Stompwijk en Alkemade voor de nieuwe ijshal Leiden. De 250 meter gaat er komen maar wij zien natuurlijk graag een 333 meter baan verschijnen. Diverse acties zijn en worden op touw gezet om dit te gaan realiseren.  De jeugd van Zoeterwoude was fanatiek bezig geweest bij familie, buren, vrienden en kennissen om hen te sponsoren voor deze nieuwe baan. Vol energie begonnen de kinderen aan hun rondjes. Het was geweldig om te zien hoe fanatiek iedereen was. Een parcoursje moest er worden afgelegd om zo snel mogelijk weer een rondje te rijden zodat er weer  een streepje kon worden gezet op hun kaart. Na een uurtje intensief rijden door iedereen konden ze genieten van een lekkere versnapering en wat te drinken verzorgd door  de  “koek en zopie” van Zoeterwoude en Alkemade.

 

 
Clubkampioenschappen 2018

Op zondagmorgen 4 maart 2018 werden op de Uithof in Den Haag de Clubkampioenschappen gereden. Om 7 uur reden de schaatsers zich warm, zaten de juryleden klaar achter de knoppen, stonden de starter met hulpstarters klaar op het ijs en stonden de coaches klaar voor de mentale ondersteuning. Ondanks het vroege zondagochtend uur waren er supporters aanwezig en werden de schaatsers aangemoedigd. Gelukkig was de ijzige oostenwind, die de afgelopen dagen had gewaaid, gaan liggen. Fanatiek en sportief werd er gestreden voor de beste tijd en vele persoonlijke records werden er gereden. Na het berekenen van alle uitslagen kunnen we de nieuwe clubkampioenen feliciteren met hun behaalde succes!!

Bij de dames is Olin Verhoog Clubkampioen geworden en bij de heren is dat Maarten van der Salm.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

In het afsluitweekend van 14 en 15 april worden de prijzen uitgereikt.

Junioren en senioren op zaterdag 14 april om 20.00 uur in het clubgebouw op Veld 11.

Mini-welpen en pupillen op zondag 15 april om 10.30 uur op Veld 11.

 

Blok deze data alvast in de agenda!! De uitnodiging volgt.


 
3 Heerlijke dagen schaatspret

Hoeveel inspanning en denkwerk het heeft gekost van de ijsmeesters zullen we wel nooit precies weten, maar we hadden weer ijs op landijsbaan Veld 11. Hulde!!

Grote hulde voor al die vrijwilligers die deze dagen keihard in de weer zijn geweest om het iedereen naar de zin te maken,

Nieuwe leden hebben zich aangemeld. Fantastisch toch?

Hoeveel koude wind er stond werd snel vergeten in de gezellige koek en zopie. Er was altijd iets warms en lekkers om weer even bij te tanken.

IJspret is toch zo heerlijk Hollands en dorps. Ik had dit niet graag willen missen.

Dank, veel dank!!

Wil je ook zulk dankbaar werk ondersteunen of er zelf bij zijn? Meld je dan aan als vrijwilliger.


 
Zaterdag ook weer open

Vrijdag heerlijk kunnen schaatsen op de landijsbaan zoals je kunt zien aan onderstaande foto's.

De baan is weer verzorgd en is daarom zaterdag ook open vanaf 10.00 uur.


 
Kom lekker schaatsen

KOM NAAR DE IJSBAAN

Een impressie van een paar heerlijke schaatsdagen. 
Maarten van der Salm

Maarten van der Salm heeft weer een prima prestatie behaald, een podiumplek, derde plaats bij de marathonwedstrijd in Tilburg op zaterdagavond 17 febr. jl.
Hij was met nog een rijder uit het peleton ontsnapt. Met nog 22 ronden te gaan moest deze rijder Maarten laten gaan. "Dit hou ik niet vol alleen" dacht hij, maar gelukkig kreeg hij hulp van nog twee rijders en zodoende konden ze voor het peleton blijven. In de eindsprint eindigde hij op de derde plaats.
Maarten, gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Tinus

foto maarten vd salm

 
Sportverkiezingen Zoeterwoude

Afgelopen vrijdag, 26 januari, werden onder grote publieke belangstelling in zalen De Meester de sportprijzen uitgereikt over het jaar 2017. Bijzonder om te zien hoe de diverse takken van sport in Zoeterwoude beoefend worden. Daarnaast natuurlijk ook bijzonder, dat er zoveel talent is, groot en klein. De vader van Kjeld Nuis, Roland, kwam vertellen wat de sportprestatie, die hun zoon levert, inhoudt voor de ouders en welke spanning dat met zich mee brengt. Mooi om zulke verhalen te horen.

Van de ijsclub Zoeterwoude was onze Nely van de “koek en zopie” een van de genomineerde voor sportvrijwilliger van het jaar. Zij runt al 25 jaar de “koek en zopie” en gaat daar eerdaags een punt achter zetten. Uit handen van Mathieu Paardekooper kreeg Nely een prachtig mooi beeldje uitgereikt en mag zij de titel dragen "sportvrijwilliger van het jaar 2017". Daarnaast werd de ijsclub uitgeroepen tot vereniging van het jaar, super mooi natuurlijk. Zoveel vrijwilligers, die iedere keer weer hun handen uit de mouwen steken voor de ijsclub en daarvoor nam de voorzitter de bloemen en het bordje met “sportvereniging 2017” in ontvangst. Een zeer geslaagde avond waar de diverse sporten, sporters en vrijwilligers mooi in de spotlights werden gezet.

frank4 nely4

 

 

 
Foto's Jan van der Geest cross

De foto's van de Jan van der Geest cross staan in het fotoalbum. Leuk om naar te kijken.

 
Jan van der Geest cross

Ook dit jaar stond de Jan van der Geest Cross weer gepland op de eerste zondag na Sinterklaas.
In  de voorbereidingen waarin de vergunning werd aangevraagd, is de sponsorwerving, parcours en dergelijke in ons kleine groepje doorgesproken, keken we uit naar 10 december 2017.
Met angstige ogen werd de weersverwachting in de gaten gehouden, regen, kou en ook sneeuw werd ons voorgehouden. Wat zou dat voor invloed hebben op de deelnemers?
Na het succes van het vorig jaar hoopten we weer op een grote toeloop jeugd en senioren, maar hoe zou het weer van invloed zijn op inschrijvingen?
Nadat er op zaterdag een parcours werd uitgezet, Peter van Leeuwen had een week eerder al met houtsnippers een prachtig „lint” uitgezet, hulde Peter hiervoor, gingen we naar huis met de buienradar voor ogen.
Vanaf 11.00 uur ongeveer zou de sneeuw komen.!

Zouden onze jonge renners, jongens en meisjes zich laten weerhouden?
Zondag de 10e, niet te veel wind, wel koud maar dat hoort in december en nóg geen regen en nóg geen sneeuw konden we 18 jeugdige inschrijvers verwelkomen!!
De jury, Wim en Hidde Klein namen plaats. Er werd volop ingereden en het parcours werd verkend.
De speaker, Tom van der Meer, dirigeerde de jeugdige renners om 10.45 uur naar de start. Teun van der Loo verrichtte het startschot  en weg waren zijn voor 15 minuten volle bak!  
Dit werd met verve gedaan op het loodzware parcours, dat rond Veld 11 ging en over het handbalveld, waar we gebruik van mochten maken waarvoor dank!
Jongens en meisjes ploegden zich door de bagger en glibberige sporen rond Veld 11 en uiteindelijk wist bij de jongens Jelle Verhagen   alls eerste de finish te passeren met als goede tweede Thamas Warmerdam terwijl Stijn Grimbergen op de derde plaats beslag legde.
Bij de meisjes was het Fien van Doorn. Zij zegevierde voor Femke Verhagen, de derde plaats was voor Eva Grimbergen.
Om 11.00 uur gingen 27 senioren van start waarvan 5  dames. Hiervoor werd het startschop gegeven door Winy van der Geest senior, en terwijl de eerste sneeuwvlokken langzaam naar beneden dwarrelden werd er flink geknokt voor een goede positie.
Mike Strien, een nieuwkomer in Zoeterwoude en door buurman Hans van der Berg uitgenodigd om mee te doen vloog uit de startblokken en nam vlot een grote voorsprong.
En terwijl Jos van Teylingen uit de cours werd „ gedirigeerd” , hij moest zich melden om te gaan strooien om de gladheid tegen te gaan, ging de rest door.
Behalve Ton Berg die na 30 meter „klaar was” omdat zijn ketting de barre omstandigheden niet aankon en Theo van Leeuwen die een lekke band kreeg.
De senioren reden een grotere ronde die om het trainingsveld van buur SJZ en om het clubhuis van buur Handbal ging, techniek en uithoudingsvermogen werden op de proef gesteld op het glibberige en bochtige parcours.
Zoals gebruikelijk werd er 30 minuten strijd geleverd plus 1 ronde na de doorkomst van de koploper.
Voor die het niet weten, als de koploper 30 minuten heeft gereden en dan de finish passeert klinkt de bel voor de laatste ronde.
Uiteindelijk bleef Mike buiten schot van de achterblijvers en wist de Jan van der Geest Cross zo voor de eerste keer te winnen, terwijl Hans van der Berg spijt kreeg van de uitnogiging van buurman Mike omdat  dit hem de tweede plaats kostte.
Die werd nu in beslag genomen door Sam Versteegen.

Bij de dames ging Henriette Grimbergen als eerste over de finish en Ilse Hoogeveen bleef Loes van Maarseveen voor.
Inmiddels was het buiten een witte wereld geworden en terwijl de gratis verloting plaatsvond ging de jury aan de slag om de genoemde uitslag op papier te zetten werden de winnaars gehuldigd met bekers en premies.
Ik denk dat we kunnen terugkijken op een weer geslaagde uitvoering en met zoveel jeugd ziet de toekomst er ook goed uit. De senioren kunnen zeker jeugdige concurentie gebruiken dus doortrainen en volgende editie weer present zijn.
Rest mij om Paul Zwanenburg te bedanken die weer ruim bikes ter beschikking heeft gesteld en ook alle medewerkers die ervoor gezorgd hebben dat het weer geslaagd was.
Voorzitter Cees Janmaat, Winy van der Geest, Kees Berg, Fernand Warmerdam, Peter van Leeuwen en verder alle sponsors en de mensen die met hun hulp, koffie, medailles uitreiken, controle bij het water voor de jeugd, jury,  maakten dat het weer prima en veilig liep en een ieder die ik ben vergeten.

André van Leeuwen


17-4 17-1 17-2
17-3 17-5

17-6

17-7 17-8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2